DOMÁCÍ ZDRAVĚJŠÍ LOUPÁČKY

8:18

Přeji krásné pondělní prázdninové odpoledne! Ze začátku bych se ráda omluvila za neaktivitu tady na blogu, holt, nebyl čas. Proč ten čas nebyl a co se za poslední týdny stalo se dozvíte hned v následujícím článku.


Nicméně teď už čas je a také tu je nový a slibovaný recept na loupáčky. 

Tak jdeme na to!

CO BUDEME POTŘEBOVAT?

  • 150g celozrnné hladké mouky
  • 150g hladké mouky
  • 100g třtinového cukru
  • 50g rozpuštěného kokosového oleje/másla
  • 150ml vlažné vody
  • 1 malé vejce
  • 1/3 čerstvého droždí
  • špetka soli
  • mák

POSTUP:

  1. Připravíme si kvásek: do trochu vlažné vody přidáme lžičku cukru, droždí a zaprášíme troškou mouky, necháme vykvasit.
  2. Mezitím si smícháme mouky, cukr, máslo, vejce, špetku soli a zbytek vody.
  3. Po vykvašení kvásku jej přidáme do těsta a zpracujeme.
  1. Vypracované těsto poprášíme moukou a necháme vykynout (cca. 1h)
  1. Po vykynutí na poprášeném válu vyválíme malé trojuhelníčky a srolujeme do rohlíků. 
  2. Dáme na plech a necháme ještě 30 min kynout na plechu.
  3. Potřeme vejcem a posypeme makem, pečeme na 180°C asi 15-20 min.

TIP:

Výborné jsou ještě teplé s máslem a domácím džemem. Skladujte v mrazáku. 
A je hotovo! Dobrou chuť...




You Might Also Like

0 komentářů