DOMÁCÍ ZDRAVĚJŠÍ LOUPÁČKY
8:18
Přeji krásné pondělní prázdninové odpoledne! Ze začátku bych se ráda omluvila za neaktivitu tady na blogu, holt, nebyl čas. Proč ten čas nebyl a co se za poslední týdny stalo se dozvíte hned v následujícím článku.
Nicméně teď už čas je a také tu je nový a slibovaný recept na loupáčky.
Tak jdeme na to!
CO BUDEME POTŘEBOVAT?
- 150g celozrnné hladké mouky
- 150g hladké mouky
- 100g třtinového cukru
- 50g rozpuštěného kokosového oleje/másla
- 150ml vlažné vody
- 1 malé vejce
- 1/3 čerstvého droždí
- špetka soli
- mák
POSTUP:
- Připravíme si kvásek: do trochu vlažné vody přidáme lžičku cukru, droždí a zaprášíme troškou mouky, necháme vykvasit.
- Mezitím si smícháme mouky, cukr, máslo, vejce, špetku soli a zbytek vody.
- Po vykvašení kvásku jej přidáme do těsta a zpracujeme.
- Vypracované těsto poprášíme moukou a necháme vykynout (cca. 1h)
- Po vykynutí na poprášeném válu vyválíme malé trojuhelníčky a srolujeme do rohlíků.
- Dáme na plech a necháme ještě 30 min kynout na plechu.
- Potřeme vejcem a posypeme makem, pečeme na 180°C asi 15-20 min.
TIP:
Výborné jsou ještě teplé s máslem a domácím džemem. Skladujte v mrazáku.
A je hotovo! Dobrou chuť...
0 komentářů