JÍST ZDRAVĚ NEZNAMENÁ OMEZOVAT SE! 1.

12:33

KDYŽ CHCETE JÍST ZDRAVĚ, NEZNAMENÁ TO, ŽE SE MUSÍTE VZDÁT TŘEBA VAŠICH OBLÍBENÝCH DEZERTŮ, NEBO SE VZDÁT NEDĚLNÍ SVÍČKOVÉ S KNEDLÍKEM, NEBO PŘESTAT JÍST KRUPIČNOU KAŠIČKU S KAKAEM<3

Setkala jsem se už s tolika případy, kdy se ženy/holky snaží zhubnout různými dietami, mléčnými, čokoládovými, bezsacharidovými, zeleninovými a dokonce i vodovými (dovolte abych se zasmála :-D) Tyto hloupé diety se ale stejně dají držet maximálně týden a půl..
Všechno tohle vede akorát k bolestem hlavy, břicha, slabosti těla, rozhození metabolismu a následnému jojo efektu.. (se kterým mnoho žen také dost bojuje).
Pak znám ale i holky/ženy, které se dost omezují, skoro nejí, potom se přecpou, protože jim chybí živiny.. a jsou tím pádem nešťastné, topí se v depresích a jsou už posedlé pouze tím, co jí..
Další případ je dost podobný.. Vynechávají například pečivo, sladká jídla, maso (vegetariánství), vaječné žloutky, kupují převážně light výrobky.. a samozřejmě se trápí, protože jim chybí taktéž potřebné živiny a látky, minerály, vitamíny..
Když už to tu píšu, musím se zmínit i o skupině lidí, kteří se každý den cpou jídlem a každý den třeba 2 hodiny cvičí kardio a diví se, že nehubnou.. (:-D)
Další skupinu tvoří lidé, kteří nesnídají (nechápu!!) .. Já osobně bych bez snídaně nevyšla z domu! Každé ráno potřebuju nějakou teplou a pořádnou snídaní do mého žaludku.. Miluju snídaně, každý den se těším na ráno na snídaní, miluju kašičky, miluju lívanečky, ovesné vločky, musli, miluju ovoce <3..Už dost! Zpět k tématu.. zkrátka, tito lidé si myslí, že když nebudou snídat a budou jíst například jen oběd a večeři, že zhubnou, protože budou jíst méně.. ALE!.. SNÍDANĚ je základ celého dne, snídaně nastartuje celý metabolismus a když si potom dáte ještě třeba ranní jógu, nádherně tím rozpohybujete tělo a celé vaše trávení a metabolismus! Navíc ráno si můžete dopřát pořádnou dávku sacharidů a třeba i nějakou tu sladkou máslovou buchtičku <3 Například jaké já.. když si jednou za čas koupím šáteček s povidly a tvarohem (miluju!), tak si ho dám na snídani ještě s řeckým bílým jogurtem a nějakým výborným sladkým ovocíčkem :-) Opravdu snídejte! Je to prostě nutnost pro udržení krásné štíhle postavy a taky je to velké potěšení hned po probuzení.. 
A TEĎ UŽ K TOMU, ČEMU ODPOVÍDÁ NADPIS PŘÍSPĚVKU.. Dneska vám ukážu pár tipů, jak správně a zdravě nahradit ´vaše oblíbené pokrmy..

Co takhle čerstvé voňavé pečivo? Aaah miluju čerstvý chleba nebo čerstvý rohlíček s máslem! Samozřejmě občas si to odepřít ani možné není.. nicméně! Co takto zdravě? ano! celozrnné pečivo! Než pomyslíte na nějaké cereální a fitness pečivo z billy a lidlu, tak okamžitě zapomeňte a raději si kupte ten bílý čerstvý rohlík.. Tohle je jen podvod, který stojí více peněz a ve skutečnosti je to ještě větší sračka, než bílé pečivo (tím nemyslím, že bílé pečivo je sračka :-D).. Je to obarvené nějakým karamelem a barvivy, bůh ví co ještě.. fujky..
Takové poctivé celozrnné pečivo seženete buď ve zdravé výživě nebo BIO obchodě s jídlem :-) ale víte, co je ještě mnohem lepší? upéct si vlastní celozrnné houstičky! (Budu dělat i recept) Víte jak jsou takové houstičky ještě teplé s máslíčkem dobré? Ne? Tak to zkuste!
A dezerty? I můj blog a moje recepty jsou důkazem, že mlsat se dá i zdravě!
Co takto všech dětí oblíbená krupičná kašička s grankem <3 ?
Dětskou krupičku můžete nahradit BIO špaldovou celozrnnou krupicí.. nebo můžete zkusit i jiné druhy kaší: třeba s pomletými ovesnými vločkami (ovesnou) s ovocem, kakaem a oříšky (mňam).. nebo pohanková/jáhlová/rýžová kaše.. :-)
A co takto slané pochutiny na večer? Udělejte si domácí brambůrky bez kapky oleje v troubě ,3 navíc teď na trhu už existuje tolik různých BIO celozrnných nebo třeba sezamových tyčinek a křupinek, které si určitě zamilujete :-)
Pokud milujete sladké limonády, nemusíte se jich tak úplně vzdát.. nalijte do konve vodu s ledem, přidejte dva vymačkané citrony nebo pomeranče (popřípadě jiné ovoce) a doslaďte třeba medem nebo třtinovým cukrem..
Už mě začíná bolet hlava, takže tohle je pro dnešek vše.. budu zase někdy pokračovat, protože je toho ještě hodně co říct.. děkuji za vyčerpávající přečtení a přeji krásný zbytek večera a příjemný víkend!! 



You Might Also Like

3 komentářů

  1. Máš super články!:)Rozhodně udělej článek o receptech, sice jich pár znám, ale nápady pomalu dochází.:) Všechno to vypadá hrozně lákavě!:3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc dekuji! Tohle me vzdy moc potěší a vazim si toho :)

      Vymazat
  2. Nemáš vůbec zač, vždyť je to pravda!:)

    OdpovědětVymazat