VAJÍČKOVÁ POMAZÁNKA

1:45







Taky milujete vajíčka? Vajíčka jsou zdrojem kvalitních bílkovin, ale i tuků a cholesterolu, nemají téměř žádné sacharidy. Hlavě ve vaječném bílku, kdy je asi 10% hmotnosti bílkovina a 90% voda, ve žloutky asi 50% voda 30% tuky a 20% bílkoviny. Co se týče vitamínů, dá se říct, že obsahují všechny kromě C, ve žloutku zejména v tucích A, D, a E a v bílku B.
Vajíčka se v kuchyni dají všemožně využít, dělají se na sladko, na slano, vždy by měla proběhnout tzv. denaturace, která vzniká vlastně změnou struktury bílkovin, například tepelně, nebo šleháním (sníh z bílků). 
A já jsem si dneska pro vás připravila vynikající vajíčkovou pomazánku, na které si 100% pochutnáte! 
(Většina informací, které jsem nyní napsala je z mojí hlavy, jen malá část je z internetu, a to právě ty vitamíny.)
Tak jdeme na to..

CO BUDEME POTŘEBOVAT?..

  • 3 vejce
  • 40g gervais nebo lučiny
  • lžička hořčice
  • 2 lžičky bílého jogurtu
  • jarní cibulka (nebo třeba pažitka)
  • sůl

POSTUP:

Klasicky uvaříme vajíčka na tvrdo, dáme je do mixeru, tam přidáme ostatní suroviny kromě jarní cibulky nebo pažitky a mixujeme do hladka (je to hned), Dáme do misky a přimícháme cibulku. Je to hrozná rychlovka a je to výborné!
DOBROU CHUŤ!

TIP:

Opět ostatní už je na vás, můžete přimíchat tuňáka, sardinky, pepř, zeleninu.. Namazat pomazánku na křupavý chléb, housku, nebo ji prostě jíst jako salát samotnou, to už je na vás..





You Might Also Like

0 komentářů